Blog

7 jel, hogy az ügyfeled sárga


Horváth András
2015-02-16 19:04:39

Sárga ügyfelekkel megtévesztően kellemes lehet tárgyalni: jó hangulat, jó beszélgetés, szinte baráti viszony. De vajon a jó tárgyalásból jó üzlet is lesz? Az már korántsem olyan biztos.

Részletek »

7 jel, hogy az ügyfeled zöld


Horváth András
2015-02-16 19:03:34

Valószínűleg egy zöld ügyféllel tárgyalni nem az értékesítők álma: hosszadalmas, fárasztó és nehézkes megbeszélések jellemzik őket. Ugyanakkor - ha jól csinálod - egy hosszútávú, elkötelezett és hűséges ügyfeled szerezhetsz személyükben. Oda kell figyelned pár apróságra, különösen a tempó és stílus tekintetében, és a siker nem marad el.

Részletek »

Milyen stílusú? I.


Horváth András
2015-02-16 19:00:28

Egy reklámra kattintva futottam bele ebbe weboldalba. Nem kellett sokat olvasgatni ahhoz, hogy rájöjjek, Opcióguru milyen stílusú. Inkább az az érdekes, hogy mennyire tiszta stílust jelenít meg: a Béta-modell ismertetése során gyakran mondjuk, hogy a legtöbb emberre több stílus keveredése jellemző.

Néhány jellegzetes mondat:
"Amíg alkalmazottként ébredtem a legborzasztóbb nap a hétfő volt. Tudtam, hogy ismét bemegyek valahova, ahol elvégzek valamit, ami nem feltétlen szolgálja a céljaim, vagy nem olyan mértékben, amennyire vágytam volna erre."
"Ha valamit nem mersz megtenni, azt muszáj megtenned, mert csak akkor fogsz fejlődni."
"Ha egyedül ülsz otthon, elképesztően magas önmotivációval kell rendelkezned ahhoz, hogy ne térj le az útról!"
"Nem sajnáltam sem a nappalokat, sem az éjszakákat arra, hogy elérjem a célom és rátaláljak arra a rendszerre, ami illik a karakteremhez és konzisztensen profitábilis. Nagyon kevesen jutnak el ide, mert az emberek többségéből hiányzik az erő és a kitartás."
" De ehhez ki kell lépned a komfort zónádból és elindulni egy eleinte félelmetes úton - a szabadság felé!"
"A kereskedésem elején mindentől féltem. Féltem attól, hogy elveszítem a tőkém, nem leszek elég jó, nem találom meg a kiutat, féltem a sikertelenségtől, féltem a kudarcoktól, féltem attól, hogy oda jutok, mint a kereskedők 99%-a.."

És talán érdemes ránézni az illusztrációra is: áthajlásos szikla megmászása egyedül.

Nos? Te is látod már, milyen stílusú Opcióguru? (A klikk után megmondom.)

Részletek »

A buta evolúciós pszichológus szerint okosabbak, akik későn fekszenek le aludni


Horváth András
2015-02-16 18:56:19

Satoshi Kanazawa cikke a Psychology Today-ben jelent meg, majd a Big Think újrahasznosította. A szerző azt állítja, hogy azok, akik későn fekszenek le aludni, intelligensebbek a korán lefekvőknél.

Részletek »

Mit tegyél (és mit ne), ha a főnököd piros


Horváth András
2015-02-16 18:52:57

Tegyük fel, hogy rájöttél, a főnököd piros típusú. Lehet, hogy ő mondta el neked, lehet, hogy figyeltél a jelekre, lehet, hogy csapatépítő tréningen derült ki. (Még az is lehet, hogy kitöltetted vele a Béta-kérdőívet.)
Most a kérdés az, mit kell tenned annak érdekében, hogy jó legyél nála?

Részletek »

Mit tegyél (és mit ne), ha a főnököd sárga


Horváth András
2015-02-16 18:50:50

Tegyük fel, hogy rájöttél, a főnököd sárga típusú (befolyásoló, ember-orientált, I a DISC-ből, páva). Lehet, hogy ő mondta el neked, lehet, hogy figyeltél a jelekre, lehet, hogy csapatépítő tréningen derült ki. (Még az is lehet, hogy kitöltetted vele a Béta-kérdőívet.)

Most a kérdés az, mit kell tenned annak érdekében, hogy jó legyél nála?

Részletek »

A Tini Nindzsa Teknőcök és a Beta-típusok


Horváth András
2015-02-16 18:47:41

A teknőcök négyen vannak (amint azt minden gyerek tudja): Leonardo, Raffaello, Donatello, Michelangelo. Mind a négynek határozott stílusa és személyisége van, amely - meglepő módon - a négy Beta-típusnak könnyen megfeleltethető.

Részletek »

Mit tegyél (és mit ne), ha a főnököd zöld


Horváth András
2015-02-16 18:39:43

Tegyük fel, hogy rájöttél, hogy főnököd a zöld típusba tartozik. Lehet, hogy ő mondta el neked, lehet, hogy a csapatépítő tréningen derült ki, de az is lehet, hogy kitöltötte a Beta-kérdőívet.

Most az a kérdés, mit kell tenned annak érdekében, hogy jó legyél nála.

Részletek »

Mit tegyél (és mit ne) ha a főnököd kék


Horváth András
2015-02-16 18:38:01

Tegyük fel, hogy megtudtad, hogy a főnököd kék: lehet, hogy ő mondta el neked, lehet, hogy a jeleket olvastad, vagy éppen egy csapatépítő tréningen derült ki.
Most már csak az a kérdés, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy kivívd az elismerését.

Részletek »

Hogyan dolgoznak együtt? Kék és piros


Horváth András
2015-02-16 14:39:30

Vannak, akik jól tudnak együtt dolgozni, és vannak, akik nem. Ha tudjuk, partnerünk milyen típusba tartozik, segítheti az együttműködést. Ilyenkor képesek vagyunk észrevenni saját motivációinkat, prioritásainkat, elfogultságainkat, és könnyebben meglátjuk az értéket mások munkamódszerében. A sorozatban a különböző típusok együttműködési lehetőségeit és nehézségeit foglaljuk össze.

Részletek »